About the Building


The Lightbox was built in 2007 by Marks Barfield architects who also built the London Eye, the treetop walkway at Kew Gardens, and recently completed the new ground-breaking attraction, the Brighton i360 observation tower.

The Lightbox was purpose built to be a fully accessible gallery and museum and it has level access, three accessible toilets and a lift that goes to all floors of the building. The Lightbox also has three disabled parking bays, Induction Loops, magnifying glasses and two wheelchairs available on request. Registered assistance dogs are welcome.

In 2008 The Lightbox won a RIBA National Award in recognition of its innovative design. The judges were particularly impressed with the architect’s commitment to energy conservation. All the major gallery spaces have been engineered for assisted natural ventilation and humidity control.

In 2016 The Lightbox was awarded a Green Silver Tourism Award in recognition of its sustainable energy practices. This includes solar panels on the roof, monitoring energy usage to ensure maximum efficiency, recycling all possible waste materials, encouraging people to use public transport and sourcing locally when possible for both our Shop and our Café.

Plan Your Visit

Comments
Comments

Help us by sharing this post
  • E-mail this story to a friend!
  • Tweet this
  • Facebook
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Google
  • LinkedIn